Chokoladebrownieis

Yum yum yum. Denne opskrift er genial hvis man står med brownierester efter en bryllupskage eller lignende. Smid dem i fryseren og så er de perfekt til Chokoladebrownieis eller Cakepops Man kan selvfølgelig også bruge et friskt stykke brownie som bare skæres op. 

Chokoladebrownieis-video

Ca. 1 liter 

Du skal bruge:5 æggeblommer110g sukker2½ dl fløde2½ dl sødmælk
2½ spsk. kakao
1/4 tsk. salt
100g hakket 70% chokolade
Ca. 200-400g brownierester (i chunks eller efter ønske) 

Sådan gør du:

  1. Start med at hælde mælk, fløde, kakao og salt i en gryde.
  2. Sæt det til at varme langsomt op. 
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en meget lys og tyk æggesnaps.
  4. Så snart flødeblandingen har fået et hurtigt opkog, hældes den i æggesnapsen en lille smule ad gangen, hvor der piskes grundigt imens.
  5. Hæld nu massen tilbage i gryden (hvis den er stor nok) og varm massen forsigtigt op under omrøring til den tykner en lille smule. det kan godt tage lidt tid. Har du et sukkertermometer skal massen nå 82 garder og ikke mere. 
  6. Kom chokoladen i en skål. 
  7. Tilsæt ismassen lidt ad gangen, så chokoladen smelter, og det bliver en ensartet masse. 
  8. Kom massen i en plastikbeholder (som tåler varmen), men sørg dog for at hælde den igennem en si først for at undgå koagulerede æggerester. 
  9. Lad den stå og trække i køleskabet natten over og så er du klar til at dreje isen i din ismaskine dagen efter.
  10. Kom den færdige is i en beholder, og vend browniestykkerne i massen inden den sættes i fryseren. 
God fornøjelse!