Hjemmelavet citronmåne kan være svært at lave til perfektion, men med denne opskrift er du sikker på ikke at gå galt i byen. Jeg håber, I har lyst til at prøve mit take på en hjemmelavet citronmåne.
Rækker til 2 citronmåner (4 halve) ca. 24-30 personer
Du skal bruge:
3 dl yoghurt (mild frugt, neutral, vanilje -eller andet)
3 dl smagsneutral olie
700g sukker
6 æg
700g mel
Saft og skal af 2 citroner
1 tsk. salt
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
Glasur:
Flormelis
Citronsaft
Gul farve
Citronekstrakt
Evt. lidt vand
Sådan gør du:
- Riv den yderste skal af citronerne og pres derefter saften ud af dem. Kom begge dele i en skål.
- Tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg, og pisk det godt sammen.
- Si de resterende tørre ingredienser i dejen og bland det sammen til dejen er ensartet.
- Fordel dejen over to smurte forme på 25 cm i diameter og bag kagerne ved 175˚C i 50-60 minutter. Bage dem evt. på varmluft ved 165˚C, hvis du ikke laver halv portion.
- Tag dem ud af formen mens de stadig er forholdsvist varme, og placer dem på en rist imens glasuren laves.
- Bland ingredienserne til glasuren til du har en tyk, gul og velsmagende glasur.
- Fordel den over kagerne og lad dem køle helt af.
- Skær evt. kagerne halvt over og så er de klar til servering.
Lækkert, lækkert, lækkert!