Citronmåne


Hjemmelavet citronmåne kan være svært at lave til perfektion, men med denne opskrift er du sikker på ikke at gå galt i byen. Jeg håber, I har lyst til at prøve mit take på en hjemmelavet citronmåne. 

Citronmåne-video

Rækker til 2 citronmåner (4 halve) ca. 24-30 personer 
Du skal bruge:
3 dl yoghurt (mild frugt, neutral, vanilje -eller andet) 
3 dl smagsneutral olie
700g sukker
6 æg
700g mel
Saft og skal af 2 citroner
1 tsk. salt 
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker

Glasur:
Flormelis
Citronsaft
Gul farve
Citronekstrakt
Evt. lidt vand

Sådan gør du:
  1. Riv den yderste skal af citronerne og pres derefter saften ud af dem. Kom begge dele i en skål. 
  2. Tilsæt yoghurt, olie, sukker og æg, og pisk det godt sammen. 
  3. Si de resterende tørre ingredienser i dejen og bland det sammen til dejen er ensartet.
  4. Fordel dejen over to smurte forme på 25 cm i diameter og bag kagerne ved 175˚C i 50-60 minutter. Bage dem evt. på varmluft ved 165˚C, hvis du ikke laver halv portion. 
  5. Tag dem ud af formen mens de stadig er forholdsvist varme, og placer dem på en rist imens glasuren laves. 
  6. Bland ingredienserne til glasuren til du har en tyk, gul og velsmagende glasur. 
  7. Fordel den over kagerne og lad dem køle helt af. 
  8. Skær evt. kagerne halvt over og så er de klar til servering. 
Lækkert, lækkert, lækkert!