Jordbær Rabarber Lagkage

Denne lagkage er perfekt til en sommerfest eller en fødselsdagsfødselar. Jeg lavde den til min egen 18 års fødselsdag i slutningen af juni. 


Jordbær Rabarber Lagkage-video

Til ca. 25 personer 
Du skal bruge:

Jordbær-rabarber mousse med ingefær:
670g rabarber i mindre stykker
330g jordbær
2 dl sukker
4 spsk. citronsaft
Korn og stang af 1 ½ vaniljestang
4 spsk. fintrevet frisk ingefær
10 blade husblas

1 liter fløde

Lagkagebunde:
8 æg
300g sukker
300g mel
2 tsk. bagepulver

Swiss meringue buttercream:
6 æggehvider
270g sukker
300g blødt smør
Evt. lidt vaniljeekstrakt

Rabarberflet:
Ca. 10 friske lange rabarber
100g sukker
1 l vand

+ lidt frysetørrede jordbær

Sådan gør du:
  1. Start med at lave moussen ved at lægge husblassen i blød i koldt vand. 
  2. Kom jordbær, rabarber, sukker, citronsaft, vanilje og ingefær i en gryde og lad det koge i ca. 15 minutter til bærrene er kogt møre. 
  3. Kom husblassen op i den varme masse og lad den køle af i en times tid til stuetemperatur. 
  4. Pisk fløden til skum, fisk vaniljestængerne op af jordbær-rabarbermassen og vend de to dele sammen til en luftig mousse. Stil den på køl. 
  5. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. 
  6. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen.
  7. Vend det hele nænsomt sammen og fordel det i en smurt 30 cm rund form. 
  8. Bag bunden ved 200˚ i ca. 35 minutter til den er gennembagt. Læg evt. et stykke bagepapir over toppen undervejs så den ikke tager for meget farve. 
  9. Lad den køle af og del den i tre bunde.
  10. Saml kagen i en form med plastik i kanterne. Først en bund, derefter halvdelen af moussen, bund, mousse  og bund -og stil den på køl natten over, et par dage eller mindst 6-8 timer. 
  11. Kom æggehvider og sukker i en skål og placer den over et varmt vandbad. 
  12. Pisk hele tiden i hviderne med et piskeris til de når ca. 70˚ og sukkerkrystallerne er opløst. 
  13. Hæld derefter massen i en røremaskine og lad den piske til en sej marengs. 
  14. Når du har en luftig og afkølet marengs tilsættes smørret lidt ad gangen mens der piskes grundigt ind imellem. Konsistensen vil ændre sig meget undervejs, men det er meningen så INGEN PANIK ;) 
  15. Du kan med fordel skifte til en røre-spade frem for et piskeris når alt smørret er tilsat for på den måde at få kørt frostingen godt sammen. 
  16. Jeg anbefaler at du ser videoen for resten af instruktionerne. 
Enjoy!