Arsenal kage



To etagers kage med hindbærmousse og chokolademousse og et fint Arsenal-logo på toppen. Logoet er lavet af marcipan og fondant, og vejledningen kan findes i videoen.

Ca. 60 personer
Arsenal kage-video

Du skal bruge:
Bunde:
20 æg
750g sukker
750g mel
5 tsk. bagepulver

Hindbærmousse:
500g hindbær
4 spsk. sukker
4 tsk. vaniljesukker
4 dl. yoghurt
1 l fløde
8 blade husblas

Chokolademousse:
1 l fløde
400g mørk chokolade
4 æggeblommer
2 dl kaffe
4 blade husblas

Frosting:
Ca. 1100g frosting (Jeg brugte købt frosting, men har mange opskrifter her på bloggen, der kan bruges istedet).

Marcipan:
1,2 kg marcipan
600g flormelis

150g glukosesirup

Sådan gør du:
  1. Lav først logoet så det er klart.
Hindbærmousse:

  1. Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand. 
  2. Kog bær, vanillesukker og sukker i ca. 5 min.  Tilsæt husblassen så den smelter.
  3. Lad det køle af til stuetemperatur inden du tilsætter yoghurten.
  4. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen.
  5. Stil moussen på køl i mindst 4 timer.

Chokolademousse:

  1. Når husblassen er udblødt i koldt vand kommes den i kaffen så den smelter.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Kom lidt efter lidt æggeblommer og kaffe i chokoladen. Selvom massen klumper lidt bliver den ensartet hvis du bare fortsætter med at røre og tilsætte ingredienserne lidt ad gangen.
  4. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen. 
  5. Stil moussen på køl i mindst 4 timer.
Bunde:
  1. Pisk 4 æg og 150g sukker meget luftigt.
  2. Bland 1 tsk. bagepulver og 150g hvedemel og si det i æggemassen. 
  3. Vend dejen sammen indtil alle de tørre ingredienser er forsvundet i dejen.
  4. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir. 
  5. Bag bunden ved 200º i ca. 10 min. 
  6. Gentag fire gange mere så du i alt har 5 bunde.
Samling og finish:
  1. Kagen samles som vist i videoen. De tre bunde skal bruges til den nederste kage, og de to sidste skal skæres til tre bunde og bruges til den øverste kage. 
  2. Stil kagerne på køl natten over eller mindst 5 timer.
Resten af fremgangsmåden vises i videoen.

God fornøjelse! 

Kommentarer

  1. hvor mange personer rækker kagen til :)

    SvarSlet
  2. Skal man tage de to mousser på køl i 4 timer før man tager den i kagen??

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja netop. De skal sætte sig så de ikke flyder ud mellem kagebundende :)

      Slet
  3. Hvornår laver du hashkager?

    SvarSlet
    Svar
    1. Når du laver musikanalyse ;)

      Slet
    2. Preheat oven to 350°F.
      Starting with the cupcakes, mix together the flour, baking powder and salt in a large bowl. Set this aside for later.
      In a large bowl, mix the sugar with Crisco and cannabutter. Add eggs, milk, vanilla, lemon extract, and the flour mixture one at a time. Mix thoroughly.
      Grease and flour your cupcake pans before filling three-quarters full with cake batter. Bake for 1 hour. Let the cupcakes cool before you begin frosting!
      Once they are cool, frost the cupcakes and enjoy!

      Slet
  4. Kan den laves dagen før?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den skal gerne laves dagen før eller 2 dage før. :) Du kan læse det i opskriften ;)

      Slet
  5. Hej Nicoline. Dækker du kagen til, når den står i køleskabet? Det jeg tænker på er om marcipanovertrækket tørrer ud og sprækker, hvis man ikke dækker den til? Eller om den bliver våd af kondens. Hilsen Pia k

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg plejer ikke at dække mine kager til nej :) Det sprækker ikke, men forbliver normalt helt som da man satte det i køleskabet.

      Kh. Nikoline

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg