fredag den 25. september 2015

Kæmpe Chokoladecupcake



Ca. 12 personer
Du skal bruge: 
Skallen:
Ca. 250-300g chokolade eller candymelts
Kagen:
225g blødt smør eller margarine
410g sukker
4 æg
370g mel
1 ¼ tsk bagepulver
½ tsk salt
1 ½ tsk natron
90g kakao
3 dl mælk
3 spsk eddike
Ganache:
400g mørk chokolade
400g fløde (ca. 4 dl)

  1. Smelt chokoladen til skallen og fordel et tyndt lag i den nederste del af formen. Lad dette lag sætte sig og gentag med endnu et lag. 
  2. Lav chokoladeganache ved at opvarme fløde og chokolade forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad under omrøring. Når det er ensartet, sættes det på køl for at sætte sig, men tages ud igen efter 2-3 timer og skal gerne have en temperatur på omkring 20 garder ved brug.
  3. Forbered formen og opvarm ovnen til 160 grader.
  4. Bland mælk og eddike.
  5. Rør smør og sukker luftigt, tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt derefter tørre ingredienser og mælk skiftevis.
  6. Fyld førs toppen af din smurte form med dej -ca. 2 cm fra kanten og fyld resten i bunden.
  7. Bages 1 time – 1 time og 20 min.
  8. Lad kagen køle 100% af inden den skæres til. Se videoen for vejledning. 
  9. Kagen lægges sammen i chokoladeskallen (det er en fordel hvis man placerer skallen i formen) og sættes på køl et par timer eller natten over. 
  10. Pynt nu kagen med ganache og så er den færdig :) 

Enjoy! 


3 kommentarer:

  1. Hvor har du købt cupcake/muffinformen? vil gerne lave kagen :D

    SvarSlet
  2. Kan man lave denne opskrift til cupcakes? Og hvis man kan, hvor lang tid skal den så bages, og hvor mange grader skal ovnen være?
    Elsker dine opskrifter!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D
      Ja det kan du godt :) 175 grader i ca. 18-20 min vil jeg tro.

      Kh. Nikoline

      Slet