Citron Marengs tærte

Kærligheden til at overse et aflyst morgenmodul på gymnasiet skal nu komme jer til gode. Så blev der jo endelig tid til en ny opskrift på bloggen, og denne fantastisk velsmagende kage må I virkelig ikke gå glip af.




Citron Marengs Tærte-video




Du skal bruge:
1 portion mørdej
Lemoncurd:
55g majsstivelse (maizena)
170g sukker
180 ml friskpresset citronsaft (Ca. 3 citroner)
230 ml vand
60 g smør
3 store æggeblommer eller 4 små
Marengs:
3 store æggehvider eller 4 små
170g sukker
Evt. pynt:
Lange strimler af økologisk citronskal
Et par spiseskefulde sukker

Sådan gør du:

  1. Lav mørdejen og sæt den på køl.
  2. Bland majsstivelse, sukker, citronsaft og vand i en gryde. Bring det til kogepunktet og lad det koge i 10 sekundter. Rør æggeblommer i cremen mens der piskes hurtigt og lad også smørret smelte i cremen. 
  3. Hæld den færdige creme i en skål eller bøtte og stil den på køl. Den kan laves op til en uge i forvejen. 
  4. Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform. Kom stanniol over dejen og læg bønner, kikærter eller andet tungt over og blind-bag bunden i ca. 15 min ved 200 grader. 
  5. Fjern stanniolen og bag bunden yderligere ca. 8 min til den er gyldenbrun.
  6. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk ca. 5 minutter til sukkeret er opløst. 
  7. Kom lemoncurd på tærtebunden og fordel marengsen ovenpå.
  8. Bag tærten i ca. 10-12 minutter -igen ved 200 garder og stil den i køleskabet i mindst 2 timer inden servering. 
Enjoy! 

Kommentarer

  1. du er mega god, dine opskrifter er fantastiske, og jeg bager tit dine kager 😏

    SvarSlet
  2. Svar
    1. Det er nødvendigt for at dejen ikke bare falder sammen i bunden af formen desværre :)

      Slet
  3. Hej Nikoline. Jeg er stor fan af dig og dine opskrifter! Jeg er også selv helt vild med at bage. Mht til tærten, bliver marengsen og mørdejen så ikke blød, hvis den står på køl inden servering? Jeg skal nemlig lave den her på lørdag :) Hilsen Andrea

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Andrea. Undskyld mit sene svar. Marengsen skal være blød, men bunden holder sig sprød :)

      Kh. Nikoline

      Slet
  4. hej Nikoline jeg er kæmpe fan af dig
    hvor mange personer er tærten til?
    kh Ella

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :)

      Jeg vil mene at den passer fint til ca. 12 personer.

      /Nikoline

      Slet
  5. Hvor stor er den tærteform du bruger?
    PS gode opskrifter☺️

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :)

      Du kan egentligt selv bestemme størrelsen, men jeg mener min er ca. 28 i diameter.

      /Nikoline

      Slet
  6. Hej Nikoline. Kan jeg bruge opskriften til 5 mini tærter på 10 cm? :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, mon ikke der er til 6 eller flere :)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg