Jordbærtærte med nøddebund


Denne kage er en trofast del af mit fødselsdagskagebord, og en sand vinder i jordbærsæsonen, og så er den oven i købet nem at lave.

Jordbærtærte med nøddebund

Ca. 10 personer

Du skal bruge:
Bund:
300g sukker
4 store æg
300g finthakkede hasselnødder
75g mel
100-150g mørk smeltet chokolade
Creme:
Ca. 2,5 dl kagecreme (pulver pisket med mælk eller hjemmelavet)
2,5 dl fløde
Andet:
1 bakke friske jordbær (ca. 500g)
Ca. 1/2 glas ribsgelé

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukke lyst og luftigt.
  2. Bland mel og nødder og vend det i dejen.
  3. Hæld dejen i et smurt fad (ca. 30 cm i diameter) eller to smurte fade (ca. 20 cm i diameteren) og bag bunden ved 200 garder i ca. 15-20 min. 
  4. Fordel den smeltede chokolade over bunden og lad det størkne helt (evt. på køl).
  5. Pisk fløden til skum og vend kagecremen i.
  6. Fordel cremen over bunden og arrager halve jordbær med den skårne side nedad ovenpå cremen. 
  7. Opvarm forsigtigt ribsgeléen i en gryde ved svag varme eller i mikroovnen så den bliver tyndere.
  8. Fordel geléen over jordbærrene så den dækker cremen.
  9. Sæt kagen på køl natten over og server :)