Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk
Stor festlagkage med hyldeblomstcreme, friske jordbær og marcipanovertræk-VIDEO
Ca. 35 personer.
Du skal bruge:
Bunde:
12 æg
3 tsk bagepulver
450g sukker
450g mel
Hyldeblomstcreme:
1,5 liter fløde
6 dl koncenteret hyldeblomstsaft eller -gelé (helst hjemmelavet)
2 vanillestænger + lidt sukker til at fordele kornene.
10 bl. husblas
1-2 bakker friske jordbær, pillede og i halve
Frosting:
125g smør
125g palmin
500g flormelis
3-5 spsk mælk
Marcipan:
600g marcipan
300g flormelis
75g glukose
Sådan gør du:
- Bland ingredienserne til marcipanen i røremaskine eller i hånden. Pak overtræksmarcipanen godt ind til den skal bruges.
- Læg huslassen i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vanillestængerne og fordel dem i lidt sukker inden både stænker og korn varmes langsomt op i en gryde sammen med hyldeblomstsaften.
- Pisk imens fløden til skum.
- Tag saften af barmen når den er godt varm. Opløs husblassen i saften og lad den køle af til stuetemperatur.
- Vend nu saft og flødeskum sammen. Husk at få alting med fra bunden. Hold lidt igen med saften til at starte med så cremen ikke skiller.
- Stil cremen på køl natten over eller mindst 8 timer.
- Pisk 4 æg sammen med 150g sukker til det er lyst og luftigt.
- Bland 1 tsk bagepulver og 150g mel og sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen.
- Fordel dejen på et stykke bagepapir i en bageplade der passer din ovn. Bag bunden ved 200 grader i ca. 9 min. Gentag 2 gange så du i alt har tre bunde.
- Fordel halvdelen af hyldeblomstcremen ud over en lagkagebund ved hjælp af en sprøjtepose. Fordel jordbær ud over cremen og fortsæt med lagkagebund, creme og jordbær igen hvis du har flere. Afslut med en lagkagebund og sæt kagen på køl mindst 6 timer.
- Skær kagen til så den bliver fin i kanterne.
- Rør blødt smør og palmin cremet i røremaskinen og tilsæt flormelis. Smag til med vanille og juster konsistensen med mælk. Det er vigtig at frostingen bliver lys og luftig.
- Smør kagen op, overtræk med marcipan og pynt efter eget ønske.

Rigtig god fornøjelse!
Hej ville spørger om man skulle bruge palmin eller om man bare kunne bruge ekstra smør ?
SvarSletDu kan godt nøjes med smør hvis ikke du kan få fat i noget palmin ;)
SletSuper tak for svaret :)
SvarSletHej Nikoline, jeg er også en bagerglad pige og vil gerne starte på at lave yt videoer, men jeg har brug for lidt hjælp. Derfor tænkte jeg på om vi kunne lave en "Collab" video sammen, eller om du kunne fortælle lidt om min kanal :) - Hvis ikke, har du så nogle gode råd? :)
SvarSletHej, det lyder som en rigtig god idé hvis du er glad for at bage, men jeg kan desværre ikke hjælpe dig i øjeblikket. Jeg synes du skal starte en kanal som du ønsker at den skal være, og så skal folk nok finde den med tiden :D Held og lykke :)
SletHej kan man bestille en kage fra dig hvis eventuelt ja hvad vil det så koste
SvarSletJeg laver desværre kun kager til venner og bekendte :)
SvarSletHej kan du ikke ptøve og lave en kage med en hund på som du former med fondand
SvarSletHej nikoline jeg vil bare sige du laver nogen helt fantastiske kager men jeg vil bare lige spørge dig om man ikke bare kan købe en normal hyldeblomst fordi jeg forstår ikke hvad du siger i videoen
SvarSletSelvfølgelig kan du det, den skal bare ikke være billig og syntetisk..prøv en økologisk :)
SletTusind tak skal nemelig også lave den til min fødselsdag
SletHej Nikoline, jeg har lige købt tyller fra Wilton men ved ikke hvordan man for den til at hænge fast på sprøjteposen. Håber du kan hjælpeke
SvarSletTyllen skal ned i sprøjteposen, men hvis det er en lille tyl er det nok nødvendigt med en copler som man kan skrue tyllen fast på :)
SletHejsa:-).Hvor mange personer er der til i denne kage ca? og hvad måler bundende ca. På forhånd tak
SvarSletBunden måler ca. 30x40 cm og kagen er til omkring 35 personer :)
SletHej Nikoline! Har du nogle ideer til en spejder kage?
SvarSletHej Nikoline, hvis man laver halv portion, kan den så laves i en springform?, hvor stor skal springformen så være?
SvarSletJeg vil tro at ca. 25-28 cm form passer bedst :D
SletHej Nikoline. Tak for en super opskrift og jeg påtænker at lave sådan en til min søns konfirmation. Havde dog overvejet fondant til overtræk og derefter sukkerprint med foto. Kan jeg bruge din opskrift til fondantovertræk? Tænker på smørcremen og friske jordbær?? Håber at høre fra dig:) Hilsen Laila
SvarSletHej Laila,
SletJa du kan godt bruge min opskrift på fondant, men personligt foretrækker jeg at købe fondant fra Funcakes til mine kager da det kan være svært at få den rigtige konsistens på sin hjemmelavede fondant.
Er smørcreme og jordbær et spørgsmål? :D
Kh. Nikoline
Hvis man skal bruge fondant, hvor meget skal man bruge ca. (Gram)
SvarSletCa. 800g vil jeg tro. Måske 600-700 også kan gøre det :D
Slethvor meget fondant skal man ca. Bruge altså gram til denne kage hvis man ikke vil bruge marcipan? :)
SvarSletHej :)
SletCa. 600-700 gram vil jeg mene :D
Kan man lave kagen helt færdig, med marcipan og printet billed og siden sætte den i køleskapet til dagen efter? Eller er det bedre at pynte kagen samme dag den skal serveres?
SvarSletDet kan du sagtens ja -den kan risikere at blive endnu bedre ved en ekstra nat i køleskabet ;)
Slet