fredag den 30. januar 2015

Marieboller (fastelavnsboller)


Denne opskrift har fulgt mig, siden jeg var helt lille, hvor min mor gerne lavede marieboller til mine
brødre og jeg til fastelavn. De kan varieres med forskellige cremer som jeg skriver herunder.


Marieboller-video

24 stk.
Du skal bruge:
Mørdej
150g smør
250g hvedemel
75g flormelis
1 æg
Vandbakkelsesdej
3 dl vand
150g smør
150g hvedemel
4 æg
Et nip salt
1/2 tsk bagepulver
Cremer
Vanillecreme
1 dl fløde
1 tsk vanille
1 spsk flormelis
Hindbærcreme
Overstående ingredienser
50g friske eller frosne hindbær
Mokkacreme
1 3/4 dl fløde
1 spsk kakao
1/2 spsk nescafé
1/2 tsk vanillesukker
1,5 spsk flormelis
Chokoladecreme
Chokoladeganache
Pynt
Pyntes med flormelis som drysses gennem en si


Sådan gør du:

  1. Bland i røremaskine eller foodprocessor smør, mel og flormelis til mørdejen, til smørret er fordelt i melet og tilsæt da ægget. Rør til dejen har samlet sig og sæt den på køl i mindst en time.
  2. Giv smør og vand et opkog og tilsæt bagepulver, salt og mel. Rør grundigt til dejen løsner sig fra gryden. Lad dejen køle lidt af. Rør nu æggene i dejen -et ad gangen.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose eller brug en ske. Fordel dejen ligeligt i 24 klatter på to plader med bagepapir.
  4. Del mørdejen i to. Rul nu hvert stykke ud til en rektangel på 21x28 cm og lav to snit på den korte led og 3 på den lange så du i alt har 12 mørdejsstykker. Gentag med den anden halvdel af mørdejen.
  5. Læg et stykke mørdej ovenpå hver vandbakkelses-dejklat og fold de fire hjørner lidt ind under dejen.
  6. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 25-30 min. Du må ikke åbne ovnen de første 20 min. 
Cremerne

Vanille
  1. Pisk alle ingredienser sammen til let/fast skum.
Hindbær
  1. Bring hindbærrene i kog i mikroovnen og lad dem køle lidt af.
  2. Gentag fremgangsmåden fra vanillecremen og vend hindbærrene i til sidst.
  3. Stil cremen på køl i 15 min inden den fyldes i bollerne.
Mokka
  1. Pisk alle ingredienser sammen til let/fast skum.
Chokolade
  1. Pisk ganachen lidt luftig.
Finish
  1. Fyld cremen i bollerne ved hjælp af en ske eller en sprøjtepose (se video). Drys med flormelis.

ENJOY :D 


4 kommentarer:

  1. Skal der 4 æg til vandbakkelsesdejen? Altså i videoen lyder det som om, at det kun er 2 æg?;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der skal nemlig 4 æg i den fulde opskrift, det er rigtigt at jeg kun bruger 2 i videoen, men det skyldes at jeg laver en halv portion ;)

      -Nikoline

      Slet
  2. hej nikoline håber du svare hvor meget er 1,5 spsk flormelis

    SvarSlet