fredag den 28. november 2014

Franske Macarons med Kardemommesmag

Absolut en vinderopskrift!

Macarons-video

Ca. 30 stk
Du skal bruge:
Fyld:
1/2 dl fløde
100g mælkechokolade
1 tsk honning
Lidt kanel
1/2 spsk smør
Kagerne:
75g mandelmel
115g flormelis
2 æggehvider
50g sukker
3/4 tsk kardemomme

Sådan gør du:

  1. Fyld: Kom chokolade, fløde, kanel, smør og honning i mikroovnen i 30 sekundter ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Stilles på køl i mindst 2 timer -højst 2 døgn. 
  3. Kagerne: Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  4. Sigt mandelblandingen i og fold forsigtigt med en spartel.  
  5. Fortsæt med at folde og "skære" massen til du får en fast, tyk og "elastisk" konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen). Hellere for tyk end for tynd! 
  6. Hæld dejene i sprøjteposer med en rund 1 cm tyl eller et 1 cm hul i enden og tryk cirkler som er ca. 2,5-3 cm ud på en plade med bagepapir.
  7. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30 min til 2 timer.
  8. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte dage kræver disse kager en god tålmodighed i op til 2 timers ventetid.
  9. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  10. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med et lag creme imellem. Cremen er nemmest at arbejde med, hvis den ikke er helt kold, så lad den stå ude en lille times tid når først den har sat sig i køleskabet. 

God fornøjelse :D 

4 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke se kardemomme i opskriften??

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den nederse ingrediens på listen :)

      Slet
  2. Når man tager cremen ud af køl, er den jo fuldstændig stivnet. Hvordan får man den blød så den kan sprøjtes ud?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er nemmest at arbejde med ved når den er 15-20 grader, så lad den stå ude en lille times tid :)

      Slet