Citruslagkage med grape, citron og appelsin

Denne lagkage smager skønt af citrusfrugter.

Citruslagkage-video

Ca. 25 pers.
Du skal bruge:
Grape-bunde:
300g sukker
Skallen af 2 økologiske grapefrugter (lidt dyrt, men vigtigt)
220g blødt smør
4 æg
2,5 dl creme fraiche
1,25 dl grapesaft
375g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 tsk vanillesukker
Citroncreme:
3 bl. husblas
1 vanillestang
3 økologiske citroner
5 dl fløde
150g hvid chokolade
Appelsinmousse:
3,5 dl fløde
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 tsk fintrevet appelsinskal fra en økologisk appelsin
2 past. æggehvider
50g sukker
1 tsk vanillesukker
3 bl. husblas
2 spsk. citonsaft
Frosting:
2 dl mælk
3,5 spsk mel
150g sukker
180g blødt smør
1,5 tsk vanillesukker
4 spsk kakao
Fondant:
Ca. 600g chokoladefondant -Jeg anbefaler mærket FunCakes
Evt. royal icing til dekoration:
Opskrift

Sådan gør du:

Citroncreme
  1. Læg husblassen i vand.
  2. Hak chokoladen i stykker. Riv den alleryderste skal fra citronerne på et fint rivejern. 
  3. Skrab kornene ud af vanillestangen og opvarm fløden med både vanillekorn og -stang til kogepunktet.
  4. Hæld fløden over chokoladen og tilsæt derefter husblas og citronskal.  Når massen er homogen sættes den på køl natten over eller mindst 8 timer.
Appelsinmousse
  1. Pisk fløden stiv med vanillesukker og vend appelsinsaft og -skal i. Sæt dette på køl.
  2. Læg husblassen i vand.
  3. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt.
  4. Smelt husblassen med citronsaft i en lille gryde eller forsigtigt i mikroovnen.
  5. Tilsæt lidt fløde til husblassen og rør det sammen inden husblassen vendes i flødeskummet.
  6. Tilsidst vendes marengsen i inden moussen sættes på køl.
Grape-bunde
  1. Riv skallen fra grapefrugterne helt fint og rør det grundigt med sukkeret.
  2. Tilsæt smør og rør massen lys og luftig.
  3. Rør æggene i et ad gangen efterfulgt af creme fraiche.
  4. Bland de tørre ingredienser, og tilsæt dem skiftevis med grapefrugtjuicen.
  5. Fordel 1/3 af dejen i bunden af en 30 cm springform og bag den ved 175 grader i omkring 15 min eller til kagen er gennembagt. Gentag to gange så du ender med 3 bunde. 
Samling
  1. Kom en lagkagebund i en form med plast i kanten og pisk citroncremen stiv inden den fordeles over bunden. Gentag med en bund og derefter appelsinmousse og afslut med en bund igen. 
  2. Stil kagen på køl natten over.
Frosting og opsmøring

  1. Varm mælk og mel op til kogepunktet og er tyknet til en slags creme.
  2. Mens det køler helt af i køleskabet kan du piske smør sukker og vanille. Det skal piskes længe så det bliver helt hvidt og cremet.
  3. Bland mel-cremen+ kakao i frostingen og lad det piske mindst 5 min.
  4. Fjern nu embalaggen fra kagen og smør den op så overfladen er så glat som muligt.
Dekorer kagen med fondant og royal icing.

Rigtig god fornøjelse! 




Kommentarer

  1. hvor mange personer er denne kage til?

    SvarSlet
  2. Kan man godt lave kagen med hvid fondant og så lade være med at tilsætte kakao i frostingen??

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg