fredag den 11. juli 2014

Blåbæris

Denne is er nem at lave, og perfekt hele året rundt!

Blåbæris-video

Ca. 1 liter
Du skal bruge:
250g fiske eller optøede blåbær
6 past. æggeblommer
4 dl fløde
2 dl mælk
200g sukker

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  2. Varm mælken langsomt op i en gryde.
  3. Når mælken når kogepunktet hældes den langsomt i æggesnapsen mens der piskes. Hele blandingen hældes derefter tilbage i gryden og opvarmes under omrøring til den tykner en smule. 
  4. Kom blåbærrene i massen (husk evt. at hakke eller blende dem først). Varm massen op til den er godt varm, men den må ikke koge. 
  5. Hæld massen i en beholder og stil den i køleskabet natten over.
  6. Næste dag piskes føden til skum og vendes i, og isen drejes i en ismaskine til den har sat sig. Du kan også nedfryse den i en bøtte og røre i den hver halve time til den har sat sig. (Ca. 4-5 timer)
God fornøjelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar