MACARONS…….YUMMY <3
Franske Macarons -vanillesmag VIDEO
Ca. 30 stk
Du skal bruge:
75g mandelmel eller fint-blendede-smuttede-mandler.
105g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 tsk vanillesukker
Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning
Evt. farver
Sådan gør du:
- Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sek ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
- Stilles på køl i mindst 2 timer -højst 2 døgn.
- Kagerne: Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse.
- Sigt mandelblandingen i og fold forsigtigt med en spartel. Hvis du bruger farve skal de tørre ingredienser kun lige røres med!
- Del dejen i de antal farver den skal farves i i nye skåle. Kom farverne i!
- Fortsæt med at folde og "skære" massen til du får en fast, tyk og "elastisk" konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen). Hellere for tyk end for tynd!
- Hæld dejene i sprøjteposer med en rund 1 cm tyl eller et 1 cm hul i enden og tryk cirkler som er ca. 2,5-3 cm ud på en plade med bagepapir.
- Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30-90 min.
- Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte dage kræver disse kager en god tålmodighed i op til 2 timers ventetid.
- Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
- Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule creme som evt. også er farvet.