- Denne her kage er bare super lækker, fugtig og frisk! Hvis I ser videoen kan I se at jeg havde nogle problemer med frostingen, men kagen endte helt som jeg havde håbet på.
- Gulerodskage-video
- Til ca. 12 personer (eller flere)
- Du skal bruge:
- 450 g brun farin
- 3 dl majsolie
- 6 æg
- 415 g mel
- 1½ tsk vaniliesukker
- 3 tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 3 tsk kanel
- 565 gram reven gulerod
- 75 gram nødder, grofthakkede (jeg brugte valnødder)
- Ingredienser til Cream Cheese Frostingen:
- 200 g flødeost
- 125 g blødt smør
- 250 g flormelis (måske mere)
- 1 tsk vanilie
- Evt. revet citronskal/saft
- Brun farin og olie piskes sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk til blandingen er lysere.
- Bland alle de tørre ingredienser og nødderne, kom dem i skålen og rør til det akkurat er blandet.
- Tilsæt så gulerod og rør det hurtigt i.
- Hæld blandingen i 2 springforme ca. 20 cm. Bag i 50-60 minutter ved 185 grader og tjek så, om kagen er færdig. Det gør man ved at stikke en kødnål, strikkepind eller lignende i midten af kagen. Kommer den op ren, er kagen færdig. Man kan også trykke let på kagen og se om den springer tilbage eller giver modstand ;)
- Lad kagen køle af, inden glasuren kommes på.
- Frostingen laves ved at piske smør og flormelis sammen og derefter tilsætte flødeosten. Smag til med en smule citronsaft hvis du synes, at der mangler et modspil til fedmen.
- Fordel frostingen mellem kagerne og derefter udenpå den samlede kage. Det kan være en god ide at skære kagerne til så de er flade.