lørdag den 24. august 2013

Hindbærsnitter

Hindbær snitter er dejlig traditionelle -de er og bliver bare gode! 

Ca. 12 stk.
Du skal bruge:
En portion mørdej <=
Ca. 130g hindbærmarmelade (meget gerne hjemmelavet)
Flormelis
Lunt vand
Tivoli-krymmel

Sådan gør du:
  1. Lav mørdejen som anvist i opskriften og stil den på køl i en halv time.
  2. Rul nu dejen ud til ca. en bradepandesstørrelse og kom marmelade på den ene halvdel. Undgå at få det helt ud til kanterne. 
  3. Fold den anden halvdel over den med marmelade ved hjælp at bagepapiret og brug en gaffel til at trykke ned i kanterne. stik hul igennem det øverste lag dej så marmeladen har mulighed for at komme af med noget damp.
  4. Bag hindbærsnitten i ovnen ved 200 garder i ca. 15-20 min -til den er gyldent brun.
  5. Lad den køle helt af. Hvis der alligevel skulle have dannet sig en luftbobbel under den bagte dej, så sørg for at få den ud før snitten køler helt af og bliver fast i overfladen. 
  6. Lav en ikke alt for tynd glasur af flormelis og lunt vand og fordel den over snitten. Afslut med krymmel og skær den ud i ca. 12 stk.

Enjoy :D 

9 kommentarer:

  1. hvor meget gr. mel?:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan finde ud af hvor mange gr. 4 dl er på nettet :D

      -Nikoline

      Slet
  2. Hvor mange dage i forvejen kan de laves ?

    SvarSlet
  3. Kan mørdejen stå på køl natten over

    SvarSlet
  4. Rigtig sympatisk video og en god opskrift! Jeg prøver den i morgen og vil også tage brombærmarmelade, tror jeg, mmmm :-)

    SvarSlet
  5. Svar
    1. Det har jeg ikke nogen erfaring med desværre :)

      Slet