Jødekager

Nu bliver det snart jul, og hvis du skal bage jødekager så er det denne her opskrift du skal bruge!! Opskriften stammer faktisk fra en jøde som min farmor kendte. Mhh...de er bare lækre! De er knasende pga. sukkeret, men smager fantastisk som en smørbagt småkage nu gør.
Jødekager-video

En god portion. ( Til ca. 3 bageplader)
Du skal bruge:
250g smør, stuetemperatur
185g klar perlesukker, altså ikke den hvide udgave
1 æggeblomme
250g hvedemel
1 tsk vanillesukker
Topping:
Æg til pensling
Finthakkede, smuttede mandler
Perlesukker (her kan du godt bruge den hvide slags)

Sådan gør du:

  1. Bland mel, sukker og vanille og smulder smørret heri.
  2. Saml dejen med æggeblommen og lad den stå på køl natten over.
  3. Rul dejen tyndt ud i rigeligt mel og stik kager ud i valgfrie figurer (stjerner er lidt oplagte).
  4. Kom kagerne på en plade hvor de skal pensles med æg og drysses med en blanding af mandler og perlesukker. 
  5. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5-6 minutter til de er let gyldne.
  6. NYD DEM, MMMHHH......