Lagkagebunde

Det her er en opskrift som jeg bruger hver evig eneste gang jeg laver lagkage "it never fails" :D Kakao-lagkagebunde: Erstat lidt af melet med kakao (evt. 110g mel og 35g kakao eller noget i den stil (jeg bruger mest opskriften som den er));-)

Lagkagebunde-video
Du skal bruge:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker meget lyst og luftigt, mindst 5 min!
  2. Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen.
  3. Vend rundt i dejen indtil melet er helt fordelt, aldrig rør.
  4. Hæld dejen i en form (24 cm) og bag bunden i 30 min. ved 200 grader.
  5. Når bunden er helt afkølet kan du dele den i 3 med en kniv eller en lagkage-deler.
God fornøjelse:D

Kommentarer

  1. Hej hvordan undgår du at din hævet op i midten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bliver stillet det spørgsmål ret ofte, men jeg ved det faktisk ikke....den her opskrift plejer bare at bliver næsten helt flad i overfladen når kagen køler af?? Er det svar nok? ;)

      Slet
    2. prøv at vikle en våd viskestykke rundt om din form, det virkede ved mig :-)

      Slet
  2. Hej, meget lækker blog! Jeg overvejer at lave en lagkage fra bunden så dine opskrifter og videoer er virkelig en god hjælp. Tak :)
    Men til denne opskrift er det så 200 grader alm. ovn eller varmluft?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :D Det er 200 garder almindelig ovn, det er det stort set altid i en opskrift hvis ikke andet er opgivet -i hvert fald på min blog ;) Vil du bruge varmluft skal temperaturen ca. 15-20 grader ned som regel :)

      Slet
  3. Hej Den søde tand :-)

    Jeg syndes bare lige du skulle vide det. Du er FANTASTISK, dine videoer er bare gode og de hjælper mig. :-) Syndes bare du skal blive ved med det du laver. Du skal nok blive til noget stort. :-)

    Knus Julie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Julie, tusind tak hvor er det sødt og dejligt med en kommentar som din :D TAK
      -Nikoline<3

      Slet
  4. Når man skal lave lagkagebunde til en bradepandekage, er det så 3gange opskriften? Kan man skære bunden i 3 dele uden at den knækker, som ved en rund kage, når den er så stor? Hvordan samler du fyldet i en stor bradepandekage inden du kommer fondant på?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bager de 3 bunde enkeltvis ved at fordele en portion ud på en bagplade med bagepapir…….bage i 8-9 min…….i mellemtiden lave en ny portion klar…..komme på bagepapir i en bageplade…….bage i 8-9 min……og det samme med den sidste! Håber du forstår!

      Fyldet laver jeg klar så det er helt fast og koldt når det fordeles på kagen…..så kommer jeg det på med sprøjtepose (se firkantetlagkage-video på YouTube)………så lader jeg kagen sætte sig i 4-12 timer i køleskabet og skær derefter kagen til…….så skal de bare opsmøres og overtrækkes! :)

      God fornøjelse ;)

      Slet
  5. Hej Nikoline,
    din blog og din youtube kanal er simpelthen intet mindre end fantastiske, så lækker inspiration ! Tak for det :)
    Venligst Kiki

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, din glædespreder :D Elsker sådanne kommentarer! ;)

      Knus Nikoline :)

      Slet
  6. Hej Nikoline, kan man bruge flormelis i stedet for sukket i din opskrift på lagekage bundne eller vil det ændre resultatet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, det tror jeg egentligt godt du kan ja :D
      -Nikoline

      Slet
  7. Hej. Tak for dine opskrifter
    jeg har ikke helt med på hvordan jeg skal lave en chokolade bund ud fra det du skrev. Kan du skrive det tydeligere.
    hvor mange personer er denne opskrift til? Bedste hilsner
    Laila

    SvarSlet
  8. Kan man bruge denne opskrift i en åbenbog form? eller hvad ville du så bruge?

    Venlig hilsen
    Cecilie

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror den er lidt for blød til at holde formen på den måde desværre :)

      Slet
  9. Hej den søde tand :)
    Din blog er fantastisk. Ville hører hvis man bruge en kageform på 28 cm hvor meget skal man så bruge af hver ingrediens? :)
    Hilsen Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria, tusind tak :D

      Jeg ville lave af 6 æg, altså gange opskriften med 1,5!

      Mvh. Nikoline

      Slet
  10. Hej Nikoline jeg synes at alle de kager og det ser supper godt ud. Vil lige høre, den røremaskine du bruger hvad mærke den er jeg overvejer at købe en men hved ikke hvad jeg skal vælge, og jeg synes at den du bruger ser gode ud. ��

    SvarSlet
  11. Hvor høj bliver din kage? Synes den meget høj forhold til min,
    Men meget brugbar opskrift tak,

    SvarSlet
    Svar
    1. Den bliver vel omkring 6-7 cm vil jeg mene, sådan lige ud fra hukommelsen. Tak skal du have :)

      /Nikoline

      Slet
  12. Hej!
    Elsker at se dine hyggelige videoer med gode opskrfter!
    Men hvor mange person vil du sige denne opskrift er til? :)

    VH. Anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna, det er jeg glad for :)

      Det kommer jo an på hvad der kommes indeni, men som udgangspunkt nok ca. 12 personer :D

      /Nikoline ;)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg