tirsdag den 26. juni 2012

Chokolademuffins uden mel

De her muffins er virkelig lækre, og rimlig nemme at lave:D  Og så er det jo smart hvis man har gluten-allergi:-) Opskriften er egentligt fra en cupcakebog men syntes næsten det ville være synd med frosting ovenpå de lækre kager.

Ca. 14 stk.
Du skal bruge:
25g kakao
0,6 dl varmt vand
100g smeltet chokolade
100g smeltet smør/margarine
220g farin
75 g malede hasselnødder
3 æg delt i hvider og blommer

Sådan gør du:

  1. Rør kakao med vand til det er jævnt.
  2. Tilsæt chokolade, smør, farin, nødder og æggeblommer.
  3. Pisk hviderne helt stive og vend chokolademassen i hviderne af to omgange.
  4. Fordel dejen over ca. 14 papirsforme, og bag dem ved 180 grader i ca. 45-60 min.
God fornøjelse!;)

15 kommentarer:

  1. Ååååårh hvor smart jeg har nemlig en gluten allergiker i klassen så ken jeg jo bage dem så kan hun også være med :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er nemlig rigtig smart, og så er det oven i købet en af de lækreste opskrifter her på bloggen :D

      Slet
  2. De er MEGA lækre!

    SvarSlet
  3. Mine muffins de blev perfekte tusinde tak nikoline du er den bedste og jeg er sikker på at du har en stor chance for at blive konditor

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre -denne opskrift ligger helt klart også i min top 10 på bloggen :P
      Tak skal du have, ih hvor er det rart at komme hjem efter 3 uger i USA og blive spammet med en hel masse ros ;) Jeg bliver helt rørt :')
      -Nikoline

      Slet
  4. Hvis man putter mel i er det så det samme

    SvarSlet
    Svar
    1. Mel har en helt anden effekt end nødderne fordi det indeholder gluten så prøv en anden opskrift hvis du ikke lige er til nødder :)
      -Nikoline

      Slet
  5. Året hvor er det sødt mine er i oven nu glæder mig helt vildt woow du er god

    SvarSlet
  6. skal der nøder i

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det skal der..det fungerer som "mel" ;)

      Slet
  7. Jeg kan ikke tåle nødder så kan man ikke astate nødderne med mel

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej desværre, de bliver slet ikke så lette da der er gluten i melet...det er bla. det som gør kager og brød "tørt" eller stift.

      -Nikoline ;)

      Slet
  8. De ser rigtig gode ud! Kan man bruge mandelmel i stedet for hasselnød?

    SvarSlet
  9. Det kan du sagtens gøre ja :D

    SvarSlet