Det her rugbrød bliver blødt og lækkert og du får ikke nogen hård skorpe som du hverken kan skære eller tygge.
Du skal bruge:
en portion surdej (ca.350g)
1kg groft rugmel
400g hvedemel
200g knækkede rugkerner
2½ spsk salt
1,2 liter vand -lunt
25g gær
200g revne gulerødder ca. 3stk
Surdej:
2 dl kærnemælk
150g fuldkornshvedemel
10g gær
Sådan gør du:
Surdej:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt melet.
- Lad det stå lunt og dækket med film 3-4 dage og rør i det en gang om dagen.
- Efter 3-4 dage kan du komme det i en bøtte og lad det stå i køleskabet til du skal bruge det max. 3 uger.
Rugbrød:
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt alt undtagen gulerødder.
- Når det har æltet godt og længe kan du tage noget dej fra til næste gang (surdej).
- Tilsæt gulerødder og bland det.
- Lad det hæve i skålen i 2 timer.
- Hæld det i to store forme ( 2½-3 liter) og lad det hæve 1½ time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft......når den er varm sætter du ovnen på 180 grader varmluft og sætter brødene i ovnen med det samme. Lad dem bage 1 time og 20 min.
- Vent med at skære dem til næste dag.
Rigtig god fornøjelse:P