Rugbrød med gulerødder

Det her rugbrød bliver blødt og lækkert og du får ikke nogen hård skorpe som du hverken kan skære eller tygge.
Rugbrød-video
Du skal bruge:
en portion surdej (ca.350g)
1kg groft rugmel
400g hvedemel
200g knækkede rugkerner
2½ spsk salt
1,2 liter vand -lunt
25g gær
200g revne gulerødder ca. 3stk
Surdej:
2 dl kærnemælk
150g fuldkornshvedemel
10g gær

Sådan gør du:
Surdej
  1.  Opløs gæren i mælken og tilsæt melet.
  2. Lad det stå lunt og dækket med film 3-4 dage og rør i det en gang om dagen.
  3. Efter 3-4 dage kan du komme det i en bøtte og lad det stå i køleskabet til du skal bruge det max. 3 uger.
Rugbrød:
  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt alt undtagen gulerødder.
  3. Når det har æltet godt og længe kan du tage noget dej fra til næste gang (surdej).
  4. Tilsæt gulerødder og bland det.
  5. Lad det hæve i skålen i 2 timer.
  6. Hæld det i to store forme ( 2½-3 liter) og lad det hæve 1½ time.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft......når den er varm sætter du ovnen på 180 grader varmluft og sætter brødene i ovnen med det samme. Lad dem bage 1 time og 20 min.
  8. Vent med at skære dem til næste dag.
Rigtig god fornøjelse:P